23948sdkhjf

Unik bronsestatue forsvunnet fra hotell

En sjelden historisk statue er blitt borte fra Kviknes Hotel. Nå ønsker politiet hjelp fra publikum i håp om å finne statuen av Fridtjov.

Bronsestatuen har hatt en sentral plass på Kviknes Hotel i Balestrand, og er svært sjelden. Det var keiser Wilhelm 2 av Tyskland som fikk laget stauten, en i full størrelse og tre i mindre kopier. I 1913 ga keiseren bort den største statuen, og den står på Vangsnes i Vik, skriver NRK, som har omtalt den mystiske forsvinningen av bronsestateun på hotellet i Balestrand.

Den ene kopien har altså vært ved Kviknes Hotel, og den er nå meldt stjålet til politiet. Og politiet ber nå publikum om hjelp til å finne statuen, som ifølge hotelldirektøren har svært stor affeksjonsverdi og betyr mye for bygda. Statuen har stått på hotellet siden 1958, skriver NRK. Det var direktørens farmor som kjøpte statuen det året.

Det er uvisst hva som har skjedd med statuen, men hotelldirektøren opplyser at det var svært mange gjester på hotellet i perioden da det ble oppdaget at Fridtjof var forsvunnet. Siden statuen er svært tung har tyvene trolig visst hva de stjal og de må nok ha hatt en bag eller liknende for å få den med seg usett ut av hotellet.

Politiet bekrefter at de har mottatt en anmeldelse av tyveriet, men at det er vanskelig å få gjort noe med saken da statuen kan være hvor som helst.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078