23948sdkhjf

Smith Stål inngår «fossilfritt stål»-samarbeid med SSAB

SSAB og Smith Stål i Norge har signert en intensjonsavtale om fremtidige leveranser av fossilfritt stål.

Sammen skal de bygge en sterk verdikjede for sine norske kunder.

Smith Stål er en ledende forhandler og landsdekkende distributør i Norge av verdiskapende stål og metaller, inkludert eget stålservicesenter. Selskapet leverer et komplett lager av plater, bjelker, hulprofiler, rør og stenger.

Føler stor etterspørsel etter fossilfritt stål

- Det er en stor glede for selskapet vårt at vi i fremtiden kan levere SSABs fossilfrie stål til våre kunder i Norge. Som topp tre blant norske ståldistributører, føler vi stor etterspørsel til oss når vi leverer til industri, bygg- og offshoresegmenter, sier Eirik Berg, direktør i Smith Stål.

Tradisjonell stålproduksjon representerer en betydelig kilde til globale CO2-utslipp. Ved å endre måten stål produseres på, ønsker SSAB å kutte utslipp og skape en fossilfri verdikjede med kunder og partnere.

HYBRIT

SSAB har laget to unike stål med tilnærmet null fossilt karbonutslipp: SSAB Zero og SSAB Fossil-free stål. SSAB ZeroTM er laget av resirkulert stål og produsert med fossilfri elektrisitet og biogass og er tilgjengelig for kommersielle leveranser siden 2023. SSAB Fossil-free stål er laget av jernmalm med den unike HYBRIT-teknologien, utviklet av SSAB med gruveselskapet LKAB og energiselskapet Vattenfall.

I stedet for å bruke kull for å fjerne oksygenet fra jernmalmen for å lage jern, bruker HYBRIT-teknologien hydrogen produsert med fossilfri elektrisitet, og slipper dermed ut vann i stedet for CO2. SSAB Fossil-free stål er for tiden tilgjengelig for pilotleveranser til utvalgte partnere.

- Viktig for det norske markedet

- Jeg er glad for å kunne ønske Smith Stål velkommen som en fossilfri stålpartner, og legge til enda en distribusjonspartner til vårt svært viktige norske marked, sier Matts Nilsson, salgssjef i Sverige og Norge.

- Sammen bygger vi en sterk verdikjede for våre norske kunder, legger han avslutningsvis til.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063