23948sdkhjf

Østerbø Maskin får nye med-eiere

Tre investeringsselskap investerer til sammen 6 millioner kroner i Østerbø Maskin, som holder til ved Søreide i Høyanger kommune.
Fjord Invest SørVest, Fjord Invest Såkorn og Osland Aktivum har kjøpt seg inn i Østerbø Maskin. Etter emisjonen sitter Osland Aktivum og Fjord Invest hver med 34 prosent av aksjene, og får med sine 68 prosent full kontroll over Østerbø Maskin, skriver avisen Firda.

Selskapene skal ifølge Østerbø Maskin være med å utvikle selskapet videre som aktive eiere.

- Sammen med nye eiere ønsker vi nå å bygge videre på plattformen skapt gjennom flere tiår. Vi kommer i tiden framover til å arbeide med interne prosesser som vil gjøre oss rustet til å satse kontrollert videre mot spennende markeder som olje- og gassindustrien, oppdrettsnæringen, det offentlige og industrien. Selskapet leverer i dag produkter og tjenester innen elektro, mekanisk, sakkyndig virksomhet og innehar flere gode agenturer på relevante produkt til disse markedene, skriver Østerbø Maskin i en melding.

Den 37 år gamle bedriften har nettopp nå den største ordrereserven noen gang.

- Lang erfaring og høy kompetanse på strømaggregat har resultert i at vi nå tar på oss store installasjoner på dette feltet. Oppbygging av portefølje på sveiseprosedyrer og ulike sertifikat gjør selskapet i stand til å utføre et spekter av jobber som møter kravene fra oljenæringen, skriver Østerbø videre.

Lokaliseringen til bedriften blir som før på Østerbø og i Gulen Industrihavn.

Fjord Invest er et investeringsselskap rettet mot vekstselskap på Vestlandet. Fjord Invest utvikler selskap gjennom aktivt eierskap. Fjord Invest forvalter cirka 425 millioner kroner fordelt på fire fond og har i dag en portefølje på 12 selskap.




Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078