23948sdkhjf

Åpnet verdens mest miljøvennlige kontorbygg

Næringsminister Monica Mæland åpnet fredag verdens mest miljøvennlige kontorbygg, Powerhouse Kjørbo i Sandvika i Bærum.
Hydro er en partner i prosjektets konsortium, og Hydros deleide Sapa leverer aluminium til prosjektet

– Bygg står for hele 40 prosent av energiforbruket i Norge og resten av verden. Powerhouse Kjørbo er utformet for å produsere mer energi enn det bruker, og representerer dermed et stort og viktig gjennombrudd i arbeidet med å redusere energiforbruk og klimagassutslipp. Det er flott å se at næringslivet går foran på denne måten, sa næringsminister Monica Mæland i forbindelse med åpningen.

Verdenssensasjon
Aldri tidligere har et helt vanlig kontorbygg blitt rehabilitert slik at det produserer mer fornybar energi enn det bruker.

Powerhouse Kjørbo vil i løpet av en forventet levetid på 60 år dekke inn energiforbruket som var nødvendig for å produsere byggevarer, oppføring, drift og avhending av bygget. Bruk av blant annet energibrønner og Norges største solcelleanlegg på taket, gjør at bygget går i pluss.

Asplan Viak, Entra, Skanska, Hydro, Snøhetta, Sapa og Zero er de syv selskapene som har jobbet sammen for å utvikle løsningene for det revolusjonerende miljøbygget. Under åpningen var toppsjefer og fageksperter fra alle samarbeidspartnerne samlet for å feire.

– Så vidt vi kjenner til er dette det første bygget i verden som har blitt rehabilitert til plusshus. Det er det unike samarbeidet fra dag én, som har gjort dette mulig, sier Ståle Rød, styreleder i Powerhouse og administrerende direktør i Skanska Norge.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079