23948sdkhjf

Solide tal for Ulstein Group

Ulstein Group leverer gode tal for 2013. Konsernet hadde en omsetning på 2,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 318 millioner kroner.
- Vi har dyktige medarbeiderer og en organisasjon med god gjennomføringsevne og leveringspresisjon. Vi er svært takknemmelige for det gode samarbeid og samspill vi har med kunder, leverandørar og andre aktører i næringen. Resultatet gjør oss i stand til å fortsette med å utvikle konkurransedyktige og innovative produkt og tjenester til offshoremarkedet også fremover, sier konsernsjef Gunvor Ulstein.

Lykkes globalt - 40 skip i ordre
For tiden har Ulstein Gruppen over 40 skip i ordre, seks av fartøyene blir bygget ved eget verft mens resten blir bygget ved verft internasjonalt.

- Vi har jobbet langsiktig og strategisk for å lykkes med dette. Salg av design og utstyrspakker gir ringvirkninger i regionen, både når det gjelder design og utvikling, men også for salg av utstyr og tjenester. Stor takk til våre medarbeidere og det tette samarbeid med våre relasjoner som har gjort dette mulig, sier Gunvor Ulstein.

Leveringspresisjon fra eget verft
2013 startet med at Ulstein-verftet leverte det innovative IMR-fartøyet Seven Viking, som er spesialdesignet for oppdrag for Statoil i Nordsjøen. Skipet fikk raskt et godt rykte i oljemiljøet og det var med stoltheit at selskapet kunne ta i mot utmerkingen «Årets skip» for dette fartøyet. Videre leverte man også fire plattform forsynings fartøy av typen PX121 designet fra eget verft. Alle disse samt fire til er kjøpt av rederlaget Nordic American Offshore.

Innovasjon
Ulstein Gruppen satser langsiktig på innovasjon, og i 2013 ble det investert 146 millioner kroner i forsking og utvikling. Gunvor Ulstein understreker at selskapet skal fortsette med å være en pådriver for nyskaping:

- Innovasjon er viktig for å videreutvikle produkt og tjenester og for å skape nye. Gjennom godt samarbeid internt og med andre maritime aktører, skal vi fortsette med å skape nye og forbedrede løsninger som gir merverdi, sier Gunvor Ulstein.

Ulstein Group sine hovedtal for 2013:
Driftsinntekter: 2,30 milliarder kroner (2012: 2,27 mrd. kr).
Driftsresultat: 317,8 millioner kroner (2012: 228 mill. kr)
Ordinært resultat før skatt: 360,8 millioner kroner (2012: 211,4 mill. kr)

Ved utgangen av 2013, var ordreboka på 2,6 milliarder kroner i Ulstein Group.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.09