23948sdkhjf

Store omstruktureringer i Bergen Group i 2013

Styret håper forandringene kan bidra til bedre lønnsomhet i fremtiden. Årets driftsresultat ble på minus 226 millioner.
Det har vært et år med store forandringer i Bergen Group:
I februar 2013 inngikk man avtale med WorleyParsons om å selge 100 % av aksjene i Bergen Group Rosenberg for en aksjeverdi på vel 1 milliard kroner.

I juli 2013 inngikk man en aksjekjøpsavtale for konsernets skipsbyggingsdivisjon med det internasjonale selskapet Calexco S.a.r.l.

Og i desember ble Bergen Group Kimek Offshore solgt ut av kon¬sernet sammen med Bergen Group Kimek.

Nå forventer styret i Bergen Group at de mange strategiske og operasjonelle tiltak som har blitt gjennomført i året som gikk vil bidra til en bedre lønnsomhet og samtidig styrke grunnlaget for en fremtidig vekst.

Dette er også nødvendig etter at konsernet kom ut av 2013 med et driftsresultat før av- og nedskrivninger på minus 226 millioner.

- Gjenværende fasiliteter og virksomheter i konsernet gir etter styrets vurdering et godt grunnlag for en fremtidig vekst knyttet til et marked som primært retter seg inn mot offshore og maritim sektor. Innenfor disse to hoved sektorene ønsker Bergen Group å videreutvikle sin posisjon som en konkurransedyktig leverandør av service-, vedlikeholds- og mobiliseringstjenester, skriver styret i sin årsrapport. .

Utgangspunktet for den fremtidige veksten vil være konsernets fasiliteter på Hanøytangen.

- Dette industriområdet på Askøy like nord for Bergen er allerede godt etablert som en internasjonal aktør på offshore- vedlikehold og maritime service, og som vil kunne håndtere en vesentlig aktivitetsvekst innenfor både offshore- og maritimrelaterte operasjoner, skriver styret videre i årsrapporten.

Årsomsetningen i Bergen Group ble på vel 3 milliarder kroner. Resultat etter skatt fra videreført virksomhet er minus 593 millioner. Resultat etter skatt fra både videreført og ikke-videreført virksomhet er på minus 204 millioner.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.09