23948sdkhjf

Casco Offshore skriver kontrakt med Ulstein på hotellskip

Ulstein sitt nederlandske designselskap Ulstein Sea of Solutions har skrevet designkontrakt på ‘CASCO Enabler’, et hotellskip for 800 personer.
Kunden er CASCO Offshore, et datterselskap av TMA Group. Med denne kontrakten, basert på Deepwater Enabler-designen (SX102), går Ulstein inn i enda et nytt område i offshoremarkedet.

Deepwater Enabler (SX102)-designet er videreutviklet i tett samarbeid med CASCO. Mye vekt har blitt lagt på investerings- og driftskostnadene for kunden, og behovene innenfor sikkerhet, evne til å holde posisjon (DP3), komfort for mannskapet og logistikk om bord.

Resultatet har blitt et skip som er kommersielt svært attraktivt for eieren, og som vil gjøre det svært konkurransedyktig så fort fartøyet er levert i siste del av 2016.

Skipet er designet for å gi personellet om bord lett tilgang fra arbeidet og til bo-områdene, og en har utviklet mest mulig effektiv logistikk på tjenester og forsyninger. Fartøyet er unikt ved at det har separate bo-områder, fellesområder og arbeidsområder. Det har et indre atrium som gir dagslys i de fleste lugarene, og vil ha europeisk standardutrustning i alle bo-områdene.

Komforten for alt personellet om bord er videre forbedret ytterligere ved at der er frittstående eksosrør som er fullstendig og fysisk fjerna fra bo-områdene slik at der ikke blir noen støy forårsaket av kontakt mellom strukturene. Skipet tilfredsstiller DNV sin klassenotasjon Comfort Class.

Skipet skal bli utstyrt med en teleskopisk gangbru som gir trygg og god overføring av personell til plattformene. En offshorekran med løftekapasitet på 50 tonn ved 16 meters utstrekk er plassert styrbord akter. Kranfundamentet og integreringen i skroget er forberedt for en fremtidig oppgradering til en 500-tonns kran. Skipet er også utstyrt med et brann-nedkjempingssystem tilsvarende FiFi1-klasse.

Ulstein Sea of Solutions er spesialisert innen design og utvikling av skip for offshoreboring, konstruksjon og fornybar energi, og tilpasser de til de spesifikke operasjonelle behovene til kundene. Markedsutvikling og sluttbrukarbehovene er viktige element ved utviklingen av designet. Selskapet har vært en del av Ulstein Group siden 2008.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078