23948sdkhjf

Skipsordrer for 6,7 milliarder kroner

I årets første kvartal har norske skipsverft hatt en ordreinngang på i alt. 6,7 milliarder kroner. Det aller meste er offshorerettet tonnasje.
Ordreinngangen omfatter 17 skip, men 15 av skipene, til en verdi av rundt 6,4 milliarder kroner er ankerhåndteringsskip, PSVer og subseafartøyer. De to øvrige er LNG-drevne ferger.

Dette viser tall fra salgs- og markedsorganisasjonen Norske Skipsverft i Bergen og beregninger Skipsrevyen har foretatt.

– Det er positivt er at det i løpet av de første fire månedene er kommet en del mindre ordrer. Det gjør at også de mellomstore og små verftene kan konkurrere om bestillingene. Det som kjennetegner de siste årenes kontraheringer er at skipene stadig blir større og mer avanserte og dermed i en klasse hvor de små og mellomstore verftene ikke har muligheter til å konkurrere om oppdragene. Dermed blir de gode tidene nokså skjevt fordelt på verfts-Norge. Noen mindre verft sliter, mens de store har rikelig å gjøre, sier administrerende direktør Birger Skår i Norske Skipsverft.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079