23948sdkhjf

Skipsteknisk AS designer brønnbåter for nytt Sunnmørs-rederi

Det nyetablerte Fosnavåg-baserte brønnbåtrederiet Intership AS har bestilt sine 2 første nybygg. Begge brønnbåtene er identiske og skal bygges ved Besiktas Shipyard i Tyrkia.
Skipsteknisk AS i Aalesund har i nært samarbeid med Intership AS utviklet et nytt brønnbåtdesign med typebetegnelsen ST-550.

Skipene vil få en lengde på 69,90 m, bredde på 17.00 m og en netto tankkapasitet på 2000 m3, med en lugarkapasitet til 13 mann.

- I designfasen er det blitt lagt spesielt vekt på å få utvikle en tankutforming som bedre møter næringens ønskemål om økt dyrevelferd under frakt og handtering av levende fisk. En mere kontrollert tilførsel av friskt, kaldt, renset sjøvann er her kritiske suksessfaktorer. Samtidig imøtekommer designet de strengeste krav til hygiene og smittesikring som stilles fra de lokale myndigheter. Designet kan fleksibelt tilpasses nye bruksområder over tid som reder opplever næringen etterlyser, melder Skipsteknisk.

Under prosjektutviklingen er det videre lagt stor vekt på å utruste designet med det aller fremste og beste utstyret under hensyntagen til helse, miljø og sikkerhet (HMS).

For tiden gjennomføres et omfattende modell-testingsprogram for å forsikres om at lavest mulig skrogmotstand energiforbruk kan oppnås.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078