23948sdkhjf

Hydro stenger aluminiumverket Kurri Kurri permanent

Produksjonen ved aluminiumverket Kurri Kurri i Australia opphørte i 2012. Nå vil Hydro stenge anlegget permanent.
Kurri Kurri metallverk har blitt vedlikeholdt siden 2012. Beslutningen om å stenge permanent gjør at Hydro nå går videre med planer for sanering av bygninger og rehabilitering av landområdene som tilhører verket.

Beslutningen om å stanse produksjonen ved aluminiumverket Kurri Kurri i 2012 var basert på den generelle markedssituasjonen for aluminium, slik som den fortsatt svake makroøkonomiske situasjonen, med lave aluminiumpriser, usikre markedsutsikter og sterk australsk dollar i forhold til amerikanske dollar.

Hydro har siden 2012 arbeidet med å evaluere og forberede en mulig nedleggelse, og har jobbet med fremtidige planer for området. Dette har resultert i beslutningen om å stenge anlegget permanent. Planene vil nå bli videreutviklet i samråd med lokalsamfunnet og andre interessenter.

- Vi vil opprettholde vårt gode samarbeid med interessenter og lokalsamfunnet rundt anlegget. Vi ønsker deres innspill, oppfatninger og bekymringer, og vil holde dem informert og involvert gjennom fasene i prosjektet, sier Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Hydros forretningsområde Primærmetall.

Kostnader ved stengingen er ventet å bli motvirket av salg av tomter og utstyr.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111