23948sdkhjf

Northovolt sier opp 1600 ansatte

Den svenske batterifabrikken Northvolt skal kvitte seg med 1600 ansatte.

Oppsigelsene kommer som en følge av de tøffe tidene for elbilmarkedet i Europa.

Den svenske batterifabrikken Northvolt produserer i all hovedsak bilbatterier. Men når elbil-markedet i Europa er sterkt nedadgående mot bedriften ta noen drastiske skritt for å tilpasse seg markedssituasjonen.

Pågående fagforeningsforhandlinger

I en pressemelding fra selskapet mandag går det fram at 1000 stillinger i Skellefteå, 400 stillinger i Västeråsog 200 stillinger i Stockholm skal bort. Til sammen 1600 stillinger.

Alle oppsigelser er gjenstand for pågående fagforeningsforhandlinger.

- Selv om det generelle momentumet for elektrifisering fortsatt er sterkt, må vi sørge for at vi tar de riktige handlingene til rett tid som svar på motvind i bilmarkedet og bredere industriklima. Vi må nå fokusere all energi og investeringer i vår kjernevirksomhet. Suksess i opptrappingen av produksjonen hos Northvolt Ett er avgjørende for å levere til våre kunder og muliggjøre bærekraftig forretningsdrift. Nyere produksjonsrekorder hos Northvolt Ett viser at vi er på rett vei, men beslutningene vi tar i dag, uansett hvor tøffe, er nødvendige for Northvolts fremtid, sier Peter Carlsson, administrerende direktør og medgründer av Northvolt.

Kutt på 20 % globalt

Det kreves nå en reduksjon i arbeidsstyrken på ca. 20 prosent på globalt nivå og 25 prosent i Sverige. Selskapet er for tiden engasjert med sine tillitsvalgte rundt alle relevante prosesser og veien videre.

Hensiktsmessige tiltak for å støtte berørte ansatte

Northvolt erkjenner virkningene som endringen av Northvolts arbeidsstyrke vil ha, spesielt ved Northvols fabrikk iSkellefteå i Nord-Sverige, og har engasjert sine partnere og interessenter for å støtte arbeidet med å redusere konsekvensene i størst mulig grad.

Kilde: Pressemelding fra Northvolt

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109