23948sdkhjf

OSO Hotwater: Klart hvem som må gå

Ledelsen og fagforeningen er nå blitt enige om hvem som må sies opp ved OSO Hotwater.

48 ansatte må gå fordi salget av varmtvannsberedere i stål er gått kraftig ned som følge av krisen i bygg- og anleggsektoren.

Samtidig pågår det et nøysomt arbeid ved Hokksund-bedriften om å forsøke å skaffe de som blir rammet av kuttene nye jobber.

Tar hensyn til de med barn

Ifølge Drammens Tidende (DT) er det om lag 200 ansatte i OSO Hotwater. Nå skal altså 48 av dem bort.

– Vi er så godt som i mål med oppsigelsene. Det har vært forhandlinger både med klubben og de ansatte for å få til ordninger, men det blir 48 oppsigelser, sier daglig leder Roy André Magnussen til avisa.

Oppsigelsene baseres på tre kriterier; ansiennitet, kompetanse og sosiale forhold, og spesielt er det tatt hensyn til ansatte med forsørgeransvar.

Magnussen har ikke oversikt over hvor mange av de 48 som nå må slutte som har fått ny jobb, men flere lokale bedrifter i nabokommuner har vært i kontakt med OSO Hotwater.

Den daglige lederen tror derfor at ansatte ved Hokksund-bedriften dermed attraktive som arbeidstakere, selv om mange ikke har formell fagutdannelse.

Senest for noen dager siden var det en Lier-bedrift som ønsket å ta imot tre av de ansatte ved OSO Hotwater.

Mange vil tilbake tilbake til OSO Hotwater

Magnussen har tro på at byggenæringen vil ta seg opp igjen mot slutten av neste år og 2026. Da viser intern undersøkelse at så mange som ni av 10 ønsker å komme tilbake til bedriften.

Det er mange nyansatte som nå blir sagt opp, og de har kun en måneds oppsigelsestid.

Krigen i Ukraina gjør det europeiske markedet for OSO Hotwater utfordrende og usikkert. Og så kommer krigen i Midt-Østn oppå dette.

– Vi har hatt flere gode år, nå må vi kanskje ruste oss for sju dårlige. For eksempel gir høy inflasjon i land som Polen problemer for vår eksport, avslutter den daglige lederen overfor DT.

Kilde: Drammens Tidende

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095